Acasă » verbe modale » WILL, WOULD

WILL, WOULD

Reclame

Will

Verbul modal will se foloseste:

1. ca inlocuitor al verbului want (a vrea) in expresiile cu have care arata o dorinta: I will have some coffee, please. Vreau o cafea, va rog.

2. la negativ pentru a arata refuzul de a face o actiune: He won’t come down whatever you tell him. Nu vrea sa coboare orice ii spui. I will not surrender. Nu ma voi preda.

3. pentru a exprima o cerere sau un ordin: You will come down now! O sa cobori acum! Will you sign the bill, please? Imi semnati factura, va rog? O cerere formulata cu will este mai autoritara, mai putin politicoasa decat una formulata cu would.

4. pentru a exprima o invitatie politicoasa: Will have another glass of wine? Mai doriti un pahar cu vin?

4. pentru a exprima o stare obisnuita, prelungita: Boys will be boys. Baietii tot baieti raman. (will frecventativ)

5. pentru a exprima o presupunere sau o deductie logica: The phone rings. That will be my father. Suna telefonul. E tata./Trebuie sa fie tata.

6. pentru a oferi ajutorul, sfatul, etc. I need a glass of water. I’ll get you one. Vreau un pahar cu apa. Iti aduc eu.

Would

Would se foloseste:

1. ca trecut simplu (past simple) al lui will pentru a exprima refuzul (He said he wouldn’t come down – A spus ca nu vrea sa coboare.) sau o stare obisnuita referitoare la trecut (She would stare at the boats for hours – Se uita fix la barci ore intregi)

2. pentru a exprima o cerere, o rugaminte mai politicoasa decat cu will: Would you sign the bill, please? Nu vreti sa -mi semnati factura, va rog?/Va rog sa-mi semnati factura.

3. pentru a exprima o deductie logica, o probabilitate mai mica decat will. The phone rings. That would be my father. Suna telefonul. S-ar putea sa fie tata. Probabil e tata.

Observatie: Would se mai foloseste in expresiile would rather/would sooner urmate de infinitiv scurt pentru a exprima preferinta: I would rather go home than come with you. Mai bine ma duc acasa decat sa merg cu voi./As prefera sa merg acasa decat cu voi.

Reclame

2 comentarii

  1. […] folosite la formarea viitorului pot avea și nuanțe modale explicate aici (SHALL) și aici (WILL) Blog this! Recommend on Facebook Subscribe to the comments on this post Bookmark in Browser Tell […]

  2. […] NOTĂ: auxiliarele folosite la formarea viitorului pot avea și nuanțe modale explicate aici (SHALL) și aici (WILL) […]

Ai ceva de zis? OK, dar fi politicos ;)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: