Acasă » Resurse

Resurse

Reclame

Dictionare monolingve online:

Un dicționar complex: Dictionary.com | Find the Meanings and Definitions of Words at Dictionary.com

Dictionare de slang/argou

SlangSite.com – The Slang Dictionary și Urban Dictionary

Dictionar bilingve (conține dicționare pentru mai multe limbi):

Dictionar online Englez Roman

Dictionar Englez Roman

Dictionar Englez Roman

Dictionar Englez Roman – Dictionar Roman Englez Online

Dictionar roman-englez

Hallo.ro

Dicționar vizual (în limba engleză)

De asemenea, va recomandăm orice dicționar tipărit, cu condiția să prezinte și transcrierea fonetică a cuvintelor. Un exemplu foarte bun este marele dicționar englez-român editat de Academia Română (în anii ’80, nu știm să se fi reeditat de atunci), sau dicționarele publicate de Editura Teora. Pe lângă dicționarele bilingve, vă recomandăm și dicționarele de expresii (frazeologice) și tematice (verbe frazale, cele mai comune greșeli in limba engleză, dicționare de proverbe, de argou/slang/jargon, dicționare centrate pe un anumit stil: engleza pentru afaceri, engleza juridică, etc., bineînțeles în funție de necesitățile fiecăruia).

Carți de gramatică și exerciții: (pentru că au fost publicate de diferite edituri, vom menționa doar autorul și titlul)

  • Leon Levițchi – Gramatica limbii engleze
  • Georgiana Gălățeanu-Fârnoagă – Gramatica limbii engleze pentru uz școlar
  • Dan Duțescu – Engleza fără profesor (cuprinde explicații detaliate și exerciții diverse, inclusiv exerciții de pronunție)

Aceste cărți sunt recomandate pentru începători într-ale limbii engleze. Pentru cei mai avanstați există o gamă foarte variată de resurse, atât online cât și tipărite, includerea lor aici fiind inutilă. De asemenea, sunt o mulțime de cărți foarte bune publicate de edituri de prestigiu din Marea Britanie și Statele Unite, printre care Cambridge, Pearsons, Oxford University Press, Longman, Routledge, Wiley, MacMillan și lista poate continua. Fiecare dintre acestea oferă o gamă completă de instrumente ajutătoare – dicționare diverse, (inclusiv marile dicționare monolingve cu CD ale căror variante online le-am prezentat la începutul articolului) cursuri audio,  enciclopedii, compendii de gramatică de la începători la avansați și multe altele. Din păcate prețul este de cele mai multe ori prohibitiv, dar pot fi luate cu reducere la marile târguri de carte. Depinde de buzunarul fiecăruia. Oricum pentru a vă face o părere, puteți consulta oferta curentă online (unde nu am gasit site-ul românesc am inclus un link către site-ul original).

În România, editurile Teora și Niculescu, îndeosebi, au o ofertă foarte variată de materiale referitoare la limba engleză. Editura Teora, în special, a publicat o gamă largă de dicționare pentru toate limbile și de cărți de gramatică si exerciții.

De asemenea, pe YouTube (da, pe YouTube!!) sunt multe filmulete despre invatarea limbii engleze, dintre care cele cu Mr. Duncan sunt destul de reusite (avea doua canale pe YT – duncaninchina si askmisterduncan). Daca mai sunt si altele, nu ezitati sa ma anuntati si pe mine… Multumesc anticipat! 🙂


Reclame

4 comentarii

  1. Pluralul substantivelor in limba engleza | Gramatica engleza spune:

    […] Resurse […]

Ai ceva de zis? OK, dar fi politicos ;)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: